Centre autoritzat pel Dep d´Educació de la Generalitat de Catalunya. cod 08069876.

Bon dia, famílies. Soc la Magda de la Llar d’infants Xiquilandia i volia compartir la meva visió sobre la petita infància i ajudar-vos a reflexionar sobre aquesta pregunta: PER QUÈ HAIG DE PORTAR EL MEU FILL A LA LLAR D’INFANTS?

L’escola ha d’ajudar a la família a organitzar la seva vida familiar i laboral, així com a orientar i ajudar en la criança dels seus fills i filles.

La societat actual fa que les famílies es constitueixin més tard que fa uns anys.

Les famílies han canviat amb constitució, pensaments, necessitats…

Els pares i mares tenen més tard als seus fills i abans de portar-los al món, llegeixen, reflexionen, pensem com donar als seus petits les màximes oportunitats a la seva vida.

Ens adonem que el bebè és un ésser viu ple de capacitats, unes capacitats que s’han d’estimular.
És molt important trobar una escola amb bons professionals que tinguin la mateixa manera de viure la vida

L’escola ha de crear un ambient ple d’amor, respecte i tolerància davant de les singularitats de cada persona.
Ha de tenir un projecte educatiu que faci possible que el petit o petita tingui tots els estímuls necessaris per poder aprendre i relacionar-se sempre tenim en compte les seves necessitats socials.
En generacions anteriors, les famílies principalment estaven constituïdes per una parella i un dels membres acostumava a quedar-se a casa i s’encarregava de tots els seus fills i filles. S’acostumava a tindre més d’un fill o filla i entre els germans hi havia situacions de molta estimulació.

Les famílies treballem, tant pare com a mare i en moltes ocasions comptem amb ajut dels avis, uns avis plens d’amor i afecte que no tenen per què treballar hàbits i rutines.

Els pares i mares treballem moltes hores, estan molt cansats i quan arriben a casa, després de trobar a faltar als seus fills i filles no tenen ni la paciència, ni les ganes per poder aportar als seus fils i filles, rutines i límits amb l’objectiu d’aconseguir que els seus fills i filles puguin viure en societat.

Jo, com a professional de l’educació infantil des de fa més de trenta anys, crec que la llar d’infants és el complement ideal per ajudar a la família en el desenvolupament dels petits
Els pares, mares, avis, àvies, escola (amics, activitats…) formen l’equip perfecte per poder criar una persona amb consciència de les seves capacitats, feliç i amb ganes d’aprendre.


Espero que la meva opinió us pugui ajudar.
Salutacions i moltes gràcies.